czwartek, 16 maja 2013

Konkurs rocznicowy

Z racji tego, że mój blog obchodził swoją rocznicę - dokładnie 14 maja 2012 roku napisałam pierwszego posta, postanowiłam zorganizować dla Was konkurs.

to zdjęcie umieszczajcie jako baner

Do wygrania są dwie nagrody, dla dwóch osób. Uznałam, że tak będzie lepiej, niż jedna duża paka dla jednej osoby.
Pamiętajcie żeby napisać, o którą nagrodę walczycie.


Skład nagrody nr 1:
- Balea, Lippenpflege Juicy Orange
- Balea, Handlotion Sheabutter Arganöl
- Balea, Bodylotion Summer Glam
- Balea, Seelenzart Maske
- Bielenda, Awokado, łagodny 2 - fazowy płyn do demakijażu oczu




Skład nagrody nr 2:
- Balea, Volumen Shampoo Kirsche + Jasmin
- Balea, Feuchtigkeits Spülung Mango + Aloe Vera
- Farmona, Jantar, odżywka do włosów i skóry głowy
- Avon, Planet Spa, krem do stóp i łokci z kwasami AHA





Pytanie konkursowe:
Za co najbardziej lubisz lato?


Forma odpowiedzi dowolna - może być po prostu tekst, wierszyk, zdjęcie, kolaż.

Wybiorę dwie osoby, których odpowiedzi uznam za najlepsze/najfajniejsze/najciekawsze. W razie gdy będę miała trudności w wyborze, będę brała pod uwagę dodatkowe rzeczy, o których poniżej.

Konkurs trwa od dzisiaj, tj. od 16.05. do 16.06. br.
Wyniki ogłoszę w ciągu dwóch dni od daty zakończenia konkursu i będę czekać na adres do wysyłki przez 3 dni. Jeśli wylosowana osoba nie poda mi swojego adresu w terminie - wylosowana zostanie kolejna osoba.

Warunki uczestnictwa w konkursie:
Napisanie odpowiedzi na pytanie konkursowe.
Bycie publicznym obserwatorem mojego bloga.

Dodatkowe możliwości, które będę brała pod uwagę w razie trudnego wyboru:
Dodanie mojego bloga do blogrolla;
Zamieszczenie baneru wraz z linkiem przekierowującym do rozdania na pasku bocznym;
Bycie "Top komentatorem".

Proszę zgłaszać się w komentarzach według wzoru:

Wybieram nagrodę nr:
Odpowiedź:
Obserwuję jako:
mail:
Lubię na FB: NIE / TAK jako
Blogroll: NIE / TAK (link do bloga)
Pasek boczny: NIE / TAK (link do bloga)
Top komentator: NIE / TAK



Życzę wszystkim powodzenia!

35 komentarzy:

  1. gratuluję rocznicy:)
    Odpowiedź: Lato lubię za mnóstwo wolnych chwil, gorące dni, smak lodów i wiele przygód. A tak na prawdę uwielbiam każda porę roku, bo są doskonałe za zmiany jakie wprowadzają:)
    Obserwuję jako: wera
    mail: wera2604@interia.pl
    Lubię na FB: TAK jako Zakręcony świat Wery
    Blogroll: TAK http://zakreconyswiatwery.blogspot.com/
    Pasek boczny: NIE
    Top komentator: TAK - i to jak:P
    wybieram zestaw nr.1

    OdpowiedzUsuń
  2. Gratuluję roczku:)
    Lato uwielbiam nie za ciepło ale za pyszne świeże owoce i piękne kwiaty, które w tym czasie kwitną.
    Obserwuję jako: Judyta
    Mail : judytazakrzewska@o2.pl
    Lubie na FB jako: Judyta Zakrzewska
    Blogroll: Tak http://mojehaftowanki.blogspot.com/
    Pasek boczny: Tak http://mojehaftowanki.blogspot.com/
    TOP Komentator: Nie

    OdpowiedzUsuń
  3. Gratulacje! :) I cóż - 100 lat :D:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Lato kocham za:
    grille, ogniska i biesieady
    gdzie przy śpiewie wtórują nam cykady,
    spacery do parku na lody,
    kąpiele w basenie dla ochłody,
    kawe na ganku o poranku,
    zupe owocową w garnku,
    gorący piasek po stopami,
    wycieczki, które pamięta się latami,
    wiśnie bajkowo kwitnące,
    leniwe wylegiwanie się na ukwiecionej łące,
    soczyste, pachnące gruszki,
    świeżą natkę pietruszki,
    promienie słońca bez liku,
    jabłka z sadu w koszyku,
    trawę zieloną pruszoną rosą ,
    bieganie po ciepłyk kałużach boso,
    plecione wianki z polnych kwiatów,
    chabrowy odcień bławatów,
    chór ptaków śpiewających,
    łan zbóż złotem kwitnących,
    kolorową tęcze na błękitnym niebie
    nadzieje, radości, letnie miłości
    czar wspomnień młodości

    Obserwuje paradoxa raz
    email iwonab53@gmail.com
    lubię na FB Iwona B
    Blogroll nie
    pasek boczny paradoxaraz.blogspot.com
    Top Komentatorka nie

    OdpowiedzUsuń
  5. Wybieram nagrodę nr:1
    Odpowiedź: Lato najbardziej lubię za to że... są owoce <3 Jestem wegetarianką i te wszystkie zimowe miesiące kiedy owoce są pryskane i przylatują do nas tylko z ciepłych krajów to dla mnie katorga :(
    Obserwuję jako: Patrycja P
    mail: ziomalka@opoczta.pl
    Lubię na FB: TAK Patrycja P
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: NIE
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń
  6. Wybieram nagrodę nr: 2
    Odpowiedź: Lubię lato za: kwitnące kwiaty,wysychające ładnie pranie,delikatny wietrzyk,możliwość noszenia lżejszych rzeczy,dużo owoców i warzyw, które można samemu posadzić, a potem zerwać i przyrządzić coś smacznego,noszenie spódnic i cienkich rajtek bez obawy że zmarznę,chodzenie w balerinach,robienie zdjęć,wakacje,zbieranie ziół,chodzenie boso po mokrej trawie lub rozgrzanym asfalcie,zbieranie kwiatów na łace, leżenie na trawie,jedzenie lodów i gofrów, chodzenie z psem na spacer.
    Obserwuję jako: Blood Angel
    mail: jeanne211@wp.pl
    Lubię na FB: NIE
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: TAK http://bloodangel22.blogspot.com/
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń
  7. Wybieram nagrodę nr:1
    Odpowiedź: Lato najbardziej lubię za beztroskę, która panuje w tamtym czasie, nie trzeba się niczym przejmować i myśleć o tym, co będzie za parę tygodni. Do tego dochodzi ( bądz nie, ale to już inna historia ) fajna pogoda, którą trzeba wykorzystać wylegując się z siostrą i psiakami na słońcu:)
    Obserwuję jako: madzia
    mail: madzia3991@interia.eu
    Lubię na FB: TAK jako Magdalena Jezierska
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: NIE
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń
  8. Wybieram nagrodę nr: 2
    Odpowiedź: Lato lubię przede wszystkim za to, że wszędzie jest kolorowo i wesoło. Zimą i jesienią wszystko jest takie szare, bure i ponure, a latem aż chce się żyć! Poza tym, latem mam więcej czasu, a więc mogę spełniać swoje ekstremalne marzenia :)
    Obserwuję jako: Chelsea-Lena
    mail: chelsea@onet.pl

    OdpowiedzUsuń
  9. Wybieram nagrodę nr:
    Odpowiedź: Lato lubie za wysokie temperatury, gwałtowne a zarazem piękne burze i przede wszystkim za wolny czas od studiów, który można bardzo fajnie spędzać :)
    Obserwuję jako: Julita
    mail: 19julita91@gmail.com
    Lubię na FB: NIE
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: TAK (http://naturalny-paznokiec.blogspot.com/)
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń

  10. Wybieram nagrodę nr:1
    Odpowiedź: za słońce, za opaleniznę, za najlepsze imprezy z przyjaciółmi, za relax, a najbardziej za to, że obchodzę w sierpniu urodziny:)
    Obserwuję jako: science maybe
    mail: idealniedoskonalosci@wp.pl
    Lubię na FB: NIE
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: TAK http://sciencemaybe.blogspot.com/
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń

  11. Wybieram nagrodę nr:1
    Odpowiedź: Lato lubię za słoneczko, zieleń i weekendowe wypady nad jeziorko:)
    Obserwuję jako: kafetka
    mail: anastazja1923@wp.pl
    Lubię na FB: NIE
    Blogroll: tak http://kafetkowy.blogspot.com/
    Pasek boczny: nie, dodałam link pod postem więc nie wiem czy mi ten podpunkt uznasz:)
    http://kafetkowy.blogspot.com/2013/05/biay-jelen-hipoalergiczny-zel-pod.html

    OdpowiedzUsuń
  12. nie dopisałam jaki zestaw nr 1

    OdpowiedzUsuń
  13. Wybieram nagrodę nr: 1
    Odpowiedź:
    Lato to truskawki, arbuz i czereśnie,
    lato to słońce, morze i wycieczki leśne.
    Lato to błękitne niebo, ciepły wiatr i szorty,
    lato to japonki, bokserki i wodne sporty :)
    Obserwuję jako: eM.
    mail: magda13021986@wp.pl
    Lubię na FB: NIE
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: NIE
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń
  14. Wybieram nagrodę nr: 1
    Odpowiedź:
    Kocham lato za wolny czas
    za gorące słońce, pachnący las
    Za ciepłe poranki i pogodne wieczory
    dziecięce uśmiechy, niezależne od pory
    Uwielbiam lato za wakacyjne przygody
    przelotne miłostki, wrzucanie mnie do wody.
    Jak nie lubić tej pory roku,
    gdy tylu półnagich mężczyzn chłodzi się przy potoku?
    Gdy wszystkie ciała opalenizną pokryte
    a twarze, radością i beztroską spowite?
    Zawsze po lecie są miłe wspomnienia,
    pocztówki z wakacji i spełnione marzenia.

    Obserwuję jako: Milena M
    mail: millena90m@gmail.com
    Lubię na FB: NIE
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: TAK http://kosmetyczneporadym.blogspot.com/
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń
  15. Wybieram nagrodę nr: 1
    Odpowiedź: Lubię lato za: głównie słońce i ciepło które daje, letni deszczyk w który można pobiegać boso po trawie,
    za zieleń wszędzie dookoła, aromatyczne kwiaty, głównie jaśmin i te nie pachnące stokrotki, polne chabry,
    za koniki polne przygrywające wieczorami,
    za dłuuuuugie dni i krótkie noce,
    za wszędobylskie owoce: truskawki, czereśnie, wiśnie poziomki, jagody,... można je wymieniać bez końca,
    za dni lenistwa/odpoczynku,
    za czas spędzany z ogromną masą książek,
    za wycieczki piesze, rowerowe, samochodowe, te dłuższe i te krótsze,
    za spotkania z przyjaciółmi, rodziną,
    za wakacyjne plany, te spełnione i niespełnione oraz za te nieoczekiwane, spontaniczne,
    za nadzieje, oczekiwania wobec lata,
    za wypatrywanie go z niecierpliwością, odliczanie wręcz dni,
    za to że po prostu jest takie jakie jest.
    Obserwuję jako:
    mail: olunia1881@wp.pl
    Lubię na FB: TAK Monika Kret
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: NIE
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń
  16. Wybieram nagrodę nr:1
    Odpowiedź:najbardziej lubię lato za długie dni, wtedy najlepiej ładuję swoje akumulatory na długie zimowe wieczory, za ognisko ze znajomymi, za słońce, za tęczę, za malin, truskawki oraz żółte śliwki :-)
    Obserwuję jako: muminek526
    mail:muminek526@wp.pl
    Lubię na FB: TAK jako Mariola Merkel
    Blogroll: TAK (www.lakierkowo.blogspot.com)
    Pasek boczny: TAK (www.lakierkowo.blogspot.com)
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń
  17. Wybieram nagrodę nr: 2
    Odpowiedź: Lato lubię za słodkie czereśnie i truskawki, które będę wcinać garściami i dzięki nim nie utyje; za waty cukrowe, które pojawiają się często na różnych jarmarkach, koncertach- dzięki nim powracam do czasów dzieciństwa. Za delikatny wietrzyk, kumkanie żab w stawiku na podwórku czy odgłosy wydawane przez świerszcze nocnymi porami. Za ogniska wśród znajomych gdzie jest magiczna atmosfera, opowiadanie o duchach, granie na gitarze i wspominanie dawnych czasów patrząc w płonący ogień.
    Obserwuję jako: Kosmetyczna Maniaczkaa
    mail: kosmetyczna_maniaczkaa@onet.eu
    Lubię na FB: NIE
    Blogroll: TAK http://kosmetyczna-maniaczkaa.blogspot.com/
    Pasek boczny: TAK http://kosmetyczna-maniaczkaa.blogspot.com/
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń
  18. Wybieram nagrodę nr: 1
    Odpowiedź: Lato lubię za beztroskę :) Za pełne zapomnienia ciepłe noce :) Za słoneczne poranki :) Za arbuza :) I za to,że radośniej wszystko się dzieje :)
    Obserwuję jako: Dbająca
    mail: maartynamaartyna@gmail.com
    Lubię na FB: NIE
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: TAK www.dbambolubie.blogspot.com
    Top komentator: NIE
    Pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Wybieram nagrodę nr: 1
    Odpowiedź: Uwielbiam lato za to, że mogę założyć tylko sandałki i już jestem gotowa do wyjścia. Za to, że moja opalona skóra pięknie się prezentuje w letnich ubraniach i już nie rażę swoją białością :P Uwielbiam lato za świeże owoce, którymi mogę się objadać od rana aż do zachodu słońca :)
    Obserwuję jako: Claudia Nowak
    mail: claudus7@o2.pl
    Lubię na FB: NIE
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: TAK www.nowakowemodowe.blogspot.com
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń

  20. Wybieram nagrodę nr: 2
    Odpowiedź: Lubie lato za owoce i świeży miód, który co roku tato podbiera pszczółkom. Za to, ze dni są dłuższe, za to ze male koty wariują po podwórku i skaczą po krzakach (chociaz mama za to ich nie lubi :p). I lubię lato za to, ze po ni przychodzi jesień, którą lubię jeszcze bardziej :)
    Obserwuję jako: ewlyn
    mail: marybru.pl@gmail.com
    Lubię na FB: NIE
    Blogroll: TAK (http://polish-my-nail.blogspot.com)
    Pasek boczny: TAK (http://polish-my-nail.blogspot.com)
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń
  21. Wybieram nagrodę nr:1
    Odpowiedź: Lubię lato za to ,że jest tyle pyszności w ogródku,
    za to że mi nie jest już zimno ja wieczorem oglądam film,
    że mogę znów jeździć na rowerze,
    że ubieram ulubione szorty i bluzeczkę ,
    za ogniska i grille z przyjaciółmi i rodziną,
    za piękne gwieździste niebo,
    za wieczorne spacery,
    za odgłos burzy w oddali, i
    za to że jak wstaję jest jasno i gdy jem kolacje nadal jest jasno
    piękne kwiaty, zapachy
    śpiew ptaków o poranku
    pyszne lody z automatu
    latem po prostu mam energię by działać :)
    Obserwuję jako: Magdalena N.
    mail: 30plusblog@gmail.com
    Lubię na FB: NIE
    Pasek boczny: TAK http://30plusbeautyblog.blogspot.com/
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń
  22. Pozwoliłam sobie wrzucić info o rozdaniu na mojego bloga konkursowego http://rozdanie.blogspot.com/ Byłabym wdzięczna za wrzucenie banerka i/lub
    polubienie:)

    OdpowiedzUsuń
  23. Wybieram nagrodę nr: 1
    Odpowiedź: Lato lubię najbardziej za to, że wystarczy mi tylko stanik i szorty i cały dzień spędzony na dworze. ;)
    Obserwuję jako: Ewelina Jezierska
    mail: kita1986@interia.pl
    Lubię na FB: TAK jako Ewelina Judyta
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: NIE
    Top komentator: NIE / TAK

    OdpowiedzUsuń
  24. Wybieram nagrodę nr: 1
    Odpowiedź: kocham lato za wiatr we włosach, piasek pod stopami, szum morza, ciepłe wieczorne spacery, noce po gołym niebem pełnym gwiazd, za długie dni, piękne wschody i zachody słońca oraz pyszne lody :)
    Obserwuję jako: Copacabanaa
    Email: copacabanaa@op.pl
    Blogroll: nie
    Pasek boczny: TAK http://copacabanaa.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  25. Wybieram nagrodę numer 2
    Odpowiedź: kocham lato za to ,ze swoją energią cieplną potrafi rozbudzić nawet największych mruków i leniów, którzy czując promyki słońca na sobie potrafią wstać i iść. Uwielbiam lato za to ,ze w upalne dni można oglądać nagie trsy umięśnionych mężczyzn ;)
    Obserwuję jako: Magdalena B
    mail: lady1307@interia.pl
    Lubię na FB: TAK jako Magdalena Bła
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: TAK http://magicwordcherry.blogspot.com/
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń
  26. Wybieram nagrodę nr: 1
    Odpowiedź: za sól z morza, piasek w klapkach, pasemka we włosach
    Obserwuję jako: Ewa Skarżyńska
    mail: loveevik@wp.pl
    Lubię na FB: TAK jako Ewa Skarżyńska
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: NIE
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń
  27. Wybieram nagrodę nr: 1
    Odpowiedź: za cialo lzejsze o jakies parenascie kilo:D za brazowa skore,za piekne kwiatki,za grille i spotkania rodzinne, za rocznice mojego slubu i naszych urodzin
    Obserwuję jako: Moniki Rekodziela
    mail: monika18tczew@interia.pl
    Lubię na FB: TAK jako Moja Bizuteria-Monika
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: tak
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń
  28. Wybieram nagrodę nr: 1
    Odpowiedź: wysłałam Ci zdjęcie na mail :)
    Obserwuję jako: sarinacosmetics
    mail: ewelina87tt@gmail.com
    Lubię na FB: TAK Ewelina Targaszewska
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: TAK http://sarinacosmetics.blogspot.com/
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń
  29. Wybieram nagrodę nr: 2
    Odpowiedź ; Lubię lato za gorące słońce, ciepłe wieczory, szalone przygody z przyjaciółmi, wycieczki, wakacje. ZA dni dłuższe, za błogie wylegiwanie sie rankiem. Uwielbiam spać do południa budzona rozkosznym spiewem ptaków i słońcem przedzierającym się przez zasłony. <#
    Obserwuję jako: Karolina
    mail:
    Lubię na FB: NIE
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: NIE
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń
  30. Nagroda numer 2
    Obserwuję jako : Magdalen
    mail: Atownrisk@wp.pl
    Lato kocham za słońce , za ciepło , za wakacje , za czas wolnym w którym mogę poznać nowych ludzi i spędzać czas z przyjaciółmi , za ogniska , za truskawki , czereśnie i maliny <3 za to że latem poznałam mojego ukochanego , za ciepłą wodę , piękne wieczory i długie dni , za różne imprezy pod gołym niebem , przede wszystkim za to że jest ! <3

    OdpowiedzUsuń
  31. Wybieram nagrodę nr: 1
    Odpowiedź:
    Lubię lato za ciepło za oknem.
    Za to że jest naszym adoratorem
    Za truskawki w ogrodzie.
    Za miłość w eterze.
    Za chwile ulotne.
    Za chęć tworzenia.
    Za energie którą nam daje.
    Za niezliczone pomysły brane z nieba.
    Za słońce nas ogrzewające.
    Za uśmiechy ludzi patrzących w to słońce.
    Za kolory wokół.
    Za chwilowy spokój.
    Za bezpieczeństwo.
    Za to że jest po prostu.

    Obserwuję jako: Sabii
    mail:sabela87@gmail.com
    Lubię na FB: TAK jako Sabi S.
    Blogroll: TAK http://isthemagichereforever.blogspot.com
    Pasek boczny: TAK http://isthemagichereforever.blogspot.com
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń

  32. Wybieram nagrodę nr:1
    Odpowiedź:Lato oczywiście lubię za słonce i za szalone wakacje.:D
    Obserwuję jako:Amanda Spiliszewska
    mail:amanda121314@wp.pl
    Lubię na FB: TAK Amanda S
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: TAK http://jasnowlosaa.blogspot.no/
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń
  33. Wybieram nagrodę nr: 1
    Odpowiedź: Lubię lato za to, że mogę jeść pyszne desery lodowe, biegać boso przez łąki, poznawać wspaniałych ludzi, spędzić wakacje nad morzem. A co najważniejsze dni są długie, a wieczory ciepłe czyli idealne na długie spacery i na imprezy na świeżym powietrzu w gronie znajomych. Dzięki pięknej pogodzie mogę się całkowicie zrelaksować i zapomnieć o problemach, z którymi na co dzień mam kontakt. :)
    Obserwuję jako: poloniamartyna
    mail: m_kowalewska_1a@wp.pl
    Lubię na FB: NIE
    Blogroll: NIE
    Pasek boczny: NIE
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń
  34. Wybieram nagrodę nr: 2
    Odpowiedź:
    Lubię lato za to, że kiedy nadchodzi
    i słoneczko śmielej zza chmurek wychodzi
    ma buzia staje się niezwykle uśmiechnięta
    więc ja tą cudowną aurą dotknięta
    letnimi porankami
    bardzo lubię spacerować parkowymi alejkami.
    Zachwycam się wtedy nade mną obłokami
    oraz ogrzewającymi mnie słoneczka promykami.
    Ptaszki wesoło nad głową ćwierkają
    i co chwilę za gałęziami drzew się chowają.
    Wszystko wokół się zieleni
    a my wraz z Ukochanym w siebie wtuleni
    spacerujemy i wszystko podziwiamy
    bo lato bardzo uwielbiamy.
    Ponadto lato mi się kojarzy
    ze spędzaniem czasu na plaży,
    z fal szumami
    oraz w morzu kąpielami,
    Z zachodem słońca na molo
    czy w duecie czy też solo
    i z tą całą beztroską aurą
    a także wieczorną burzą,
    których w dzieciństwie bardzo się bałam
    i szybko do domu uciekałam.
    Lato to również czas na ognisko wieczorne
    a wraz z tym na towarzystwo wyborne.
    O tej porze roku zimne lody również lepiej smakują
    a uciążliwe komary niemiłosiernie atakują.
    Jest to dla mnie pora bardzo radosna
    dlatego cieszę się, że nadeszła już wiosna
    bo po niej lato niebawem przywitamy
    i jak najdłużej zatrzymamy.

    Obserwuję jako: anioleek89
    mail: anioleek89@gmail.com
    Lubię na FB: TAK jako Marta P.
    Blogroll: TAK http://anioleek89.blogspot.com/
    Pasek boczny: TAK http://anioleek89.blogspot.com/
    Top komentator: NIE

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz! Na pewno odwiedzę Twojego bloga, jeśli coś skrobniesz :)

Zobacz także:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...